Fazole Tonka z Venezuely: Exotická odruda pro vaše smysly Objevte fascinující svet fazolí Tonka z Venezuely - vynikajícího korení, které pozvedne vaše kulinárské výtvory na novou úroven. Tyto aromatické fazole se získávají ze semen stromu Tonka (Dipteryx odorata) a okouzlí vaše smysly svou jedinecnou vuní a chutí. Puvod a kvalita: Naše fazole Tonka pocházejí z bujných deštných pralesu Venezuely, kde je zkušení farmári sklízejí udržitelným zpusobem. Díky tradicním metodám pestování a peclivému zpracování získáváme prvotrídní fazole tonka té nejlepší kvality. Rozmanitost chutí: Zrna tonka jsou známá svou komplexní chutí, která v sobe spojuje nuance vanilky, mandlí, skorice a hrebícku. Vuni doplnuje nádech tabáku a horké cokolády. Díky tomu jsou fazole Tonka univerzálním korením, které lze použít do sladkých i slaných pokrmu. Použití: Použití fazolí tonka z Venezuely je pomerne jednoduché. Fazole mužete nastrouhat nebo nastrouhat a aromatické hoblinky pridat do dezertu, kávy, koktejlu nebo slaných pokrmu. Stací malý dotek a vaše pokrmy se promení v chutový zážitek. Vyzkoušejte fazole Tonka z Venezuely a nechte se inspirovat jejich exotickou rozmanitostí. Dodejte svým pokrmum jedinecný nádech a potešte své smysly tímto zvláštním korením z prírody. Ponorte se do sveta fazolí Tonka a užijte si kulinárskou cestu do Venezuely.
Fazole Tonka se také s úspěchem používají při přípravě domácí zmrzliny, pudinku nebo soufflé. Kromě sladké kuchyně se přidává tonka do rajčatových omáček, mrkvové polévky nebo i do těstovin. Velké chuťové představení tonka udělá v rozličných koktejlech a alkoholických nápojích, dokonce včetně piva.
S tonkou se pracuje stejně jako s celým muškátovým oříškem. Stačí těsně před použitím nastrouhat malé množství na struhadýlku na muškátové oříšky. Na jedno vaření stačí množství zhruba na špičku nože.